VLAD DURUȘ (deputat USR): ”Economii pe spatele copiilor. Guvernul PSD-ALDE taie mierea de la copii”

Pe lângă introducerea de noi taxe sau suprataxarea sectorului de telecomunicații, Ordonanța de Urgență 114/2018 a lui Teodorovici, dată de Guvernul PSD-ALDE la finalul anului trecut, vine și cu alte tăieri, semnalează deputatul USR Maramureș, Vlad Duruș. Potrivit parlamentarului, social-democrații suspendă acordarea mierii de albine ca supliment alimentar pentru preșcolari și elevii claselor I-IV.

Măsura trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie, după ce legea a fost votată în urmă cu două luni în Parlament. Suma economisită de PSD-ALDE pe spatele copiilor a fost calculată de unii la 16 milioane de euro.

Este jenant pentru un guvern să reducă cheltuielile bugetare prin tăierea unor drepturi ale copiilor. Vrei să-ți crească natalitatea, dar nu ești în stare să susții minime măsuri de protecție. Ai ajuns, ca Guvern PSD-ALDE la a lua de la copii 350 de grame de miere de albine/lună. Valoarea alocației este de mai bine de 3 ani la 84 de lei/lună pentru un copil. În urmă cu un an și jumătate, parlamentarii PSD-ALDE au respins propunerea de majorare a alocației la 200 de lei. Nu sunt bani. Nici de alocație, nici de 12 grame de miere de albine/zi, dar sunt, în schimb, bani pentru pensiile speciale. Acestea au crescut cu câteva sute de lei/lună de la 1 ianuarie”, a declarat deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

Guvernul PSD-ALDE suspendă prin aceeași ordonanță, pentru intervalul 2019-2021, alocarea a 6% din PIB pentru educație. Asta înseamnă că investițiile în modernizarea și dotarea unităților de învățământ sunt reduse la minimum. Ce a mai rămas din programul de Guvernare în care au spus că vor construi în 4 ani 2500 de școli, grădinițe și unități after-school? Au fost niște minciuni electorale!, mai declară deputatul USR Maramureș, Vlad Duruș.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.