VIDEO | Vizita oficială a reprezentanților Ambasadei Ucrainei în România – însărcinatul cu afaceri, Paun Rohovei, și secretarii Amabsadei Ucrainei, Pavlo Nekrasov și Petro Stoian

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, împreună cu prefectul Vlad Duruș și subprefectul Enikö-Erzsébet Krizsanovszk, au primit la sfârșitul spătămânii trecute vizita oficială a reprezentanților Ambasadei Ucrainei în România – însărcinatul cu afaceri, Paun Rohovei, și secretarii Amabsadei Ucrainei, Pavlo Nekrasov și Petro Stoian.

Consolidarea unei bune colaborări între România și Ucraina va avea un impact benefic asupra relațiilor economice, în dezvoltarea învățământului ucrainean în România, în dezvoltarea de proiecte culturale, precum și în protejarea minorităților ucrainene din România, spun reprezentanții administrației județene.
 ”Mă bucur să văd că avem deschidere din partea Ucrainei și că își doresc să consolidăm o relație de colaborare cât mai eficientă. Cultura și tradiția, economia, învățământul, precum și relațiile interumane sunt principalele domenii pe care le vom îmbunătăți, construind proiecte durabile și de dezvoltare atât pentru județul Maramureș, cât și pentru Ucraina”, a spus Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Unul dintre obiectivele principale pentru dezvoltarea Maramureșului îl reprezintă realizarea podului peste Tisa. Acest proiect transfrontalier va facilita trecerea graniței, va aduce beneficii în domeniul logisticii și implicit a comerțului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.