Măsuri pentru fluidizarea traficului la automarfare, la graniţa cu Ungaria

 În urma restiricților de circulație în perioada weekend-ului de pe teritoriul Ungariei, când autovehiculele destinate transporturilor de mărfuri nu au circulat pe teritoriul statului vecin, la această oră în punctele de trecere de la granița comună se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule. În plus autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.    

A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II unde se lucrează pe 7 artere, cât şi în P.T.F. Vărşand unde se lucrează pe 3 artere, P.T.F. Borş se lucrează pe 3 artere, P.T.F. Bors II se lucrează pe 2 artere şi PTF Petea 2 artere. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea împreună cu ITPF Sighetu Marmației au luat legătura cu autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a lua decizi comune cu privire la fluidizarea traficului, ce vizează suplimentarea persoanalului de către partea ungară, dar și deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor.

”Reamintim că, la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.  Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare în fiecare sfârşit de săptămână,poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.600 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.au precizat reprezentanții ITPF într-un comunicat de presă.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor .De asemenea, recomandă consultarea aplicației Trafic on-line, aceasta prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

ADRIANA BOROICA

studentă anul I FSPAC Cluj Napoca

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.