Vizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si local ziua a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 1.0 l/mp, la Suciu de Jos. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -1 grad la Baia Mare si 1 grad la Ocna Sugatag. Izolat, la munte si in zonele joase, s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada masura aseara pana la 84 cm la Baraj Firiza.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -4 grade la Ocna Sugatag si -2 grade in Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta in Pasul Gutai, -5 grade, respectiv in Pasul Prislop -12 grade.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este umed si curat pe sectoarele de drumuri nationale, cu exceptia DN 18, in Pasul Prislop, intre km 140 si km 154 stratul de zapada framantata masoara pana la 1 cm, iar intre km 154 si km 180 pana la 2 cm. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si au imprastiat 56 tone material antiderapant, dar si 750 litri clorura de calciu.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet in scadere. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Botiza, Mara, Cosau si Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Drumul judetean 83A Mara-Runcu ramane temporar inchis. Drumul judtean 83 Valea Neagra-Izvoare a fost deschis circulatiei rutiere.
Stratul de zapada masoara: 123 cm la Cavnic, 100 cm la Firiza, 95 cm la Baiut, 66 cm la Coroieni si Luhei, 61 cm la Grosii Tiblesului, 52 cm in Poiana Borsa, 50 cm in Baia Borsa, 48 cm la Moisei, 45 cm la Bistra si Valea Vaserului, 44 cm in Leordina, 42 cm la Targu Lapus si Razoare, 35 cm la Mara, 29 cm la Sighetu Marmatiei, 28 cm la Vf. Iezer, 27 cm la Copalnic, 25 cm la Lapusel, 23 cm la Ocna Sugatag, 21 cm in Baia Mare.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor din judet.
Vremea va fi si astazi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ninge si se va depune strat nou de zapada. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 si 0 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.
Maine, 23 ianuarie a.c.,vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros si local, trecator, in cursul zilei, vor cadea precipitatii slabe mixte favorizand depunerea de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -5 si -2 grade. Izolat se va semnala ceata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.