Etichetă: ceata

Articol
Vreme rece şi vizibilitate redusă de ceaţă în Maramureş

Vreme rece şi vizibilitate redusă de ceaţă în Maramureş

Vremea a fost in general frumoasa. Cerul a fost variabil, mai mult senin in cursul noptii. Vantul a suflat in general slab. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 6 grade la Ocna Sugatag si 8 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Borsa -8 grade. Stratul de zapada este prezent indeosebi...

Articol
Cum stăm cu drumurile prin județ

Cum stăm cu drumurile prin județ

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Gutai, intre km 165 si km 175. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm este depusa pe partea carosabila a DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Celelalte sectoare...

Articol
Atenţie şoferi, ceaţă densă în Pasul Prislop

Atenţie şoferi, ceaţă densă în Pasul Prislop

Vizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Vantul a suflat in general slab. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 2 grade la Ocna Sugatag, si 5 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta in Pasul Gutai si Pasul Prislop -4 grade.
Stratul de zapada masura, aseara, pana la 42 cm la Baraj Firiza.
La ora primele ore ale diminetii temperatura aerului avea valoarea cuprinsa intre -1 grad la Targ Lapus, Ocna Sugatag si 1 grad in Baia Mare.
Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat in zona de campie, respectiv partial umed si umed in zona de munte. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu sase utilaje si au imprastiat noua tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului. Cerul este acoperit. Vizibilitatea este redusa in trafic, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175.
Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Gheata este prezenta la malurile raului Vaser. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.
Stratul de zapada masoara: 81 cm la Cavnic, 63 cm la Baiut, 61 cm la Firiza, 60 cm in Pasul Gutai, 31 cm la Luhei, 27 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Coroieni, 20 cm in Baia Borsa, 19 cm in Poiana Borsa, 14 cm pe Valea Vaserului si in Leordina, 13 cm la Bistra, 12 cm la Targu Lapus, 10 cm pe Valea Viseului si Moisei.
Valori ale temperaturii aerului acum: -1 grad la Cavnic, Ocna Sugatag si Petrova, 0 grade la Targu Lapus, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie, Viseu de Sus si Borsa, 1 grad in Seini si Somcuta Mare, 2 grade in Baia Mare.
Se mentine avertizarea cu privire la producerea de avalanse in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai. La peste 1800 m, scaderea temperaturilor din ultimele două zile a favorizat consolidarea în ansamblu a stratului de zapada, mai ales în partea superioara și formarea de cruste de gheata la suprafata. La supraincarcari oricat de slabe se pot declanșa avalanse de dimensiuni mici sau izolat medii, care pot sa angreneze pe pantele mai înclinate straturile superioare mediu stabilizate. In locurile adapostite sunt depozite insemnate de zapada, iar riscul este mai crescut. Sub 1800 m, stratul de zapada, de asemenea, s-a mai consolidat, insa la supraincarcari, pe pantele suficient de inclinate si in zonele cu depozite insemnate de zapada, se pot declansa avalanse de dimensiuni mici sau izolat medii. Dupa-amiaza se pot declanșa si spontan curgeri superficiale sau mici avalanse de topire, favorizate de temperaturile usor pozitive.
Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade, iar cele minime intre -5 si -1 grad. Dimineata si noaptea, izolat in zonele joase vor fi conditii de ceata.
Duminica, 10 fenruarie a.c., vremea se va incalzi, devenind calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Izolat, in a doua parte a noptii, va ploua slab, iar la munte vor cadea precipitatii mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 9 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

Articol
Vizibilitate redusă de ceață în Pasul Gutai, la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Pasul Prislop

Vizibilitate redusă de ceață în Pasul Gutai, la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Pasul Prislop

Vremea a fost in general inchisa. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse in cursul zilei au cazut precipitatii mixte. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 12,4 l/mp, la Baraj Firiza. Vantul a suflat in general slab, cu intensificari trecatoare in zona montana inalta (43 km/h...

Articol
VIDEO | Vizibilitate redusa de ceata, sub 50 de metri pe Dealul Hera și Dealul Stefanitei, respectiv sub 150 de metri in Pasul Prislop

VIDEO | Vizibilitate redusa de ceata, sub 50 de metri pe Dealul Hera și Dealul Stefanitei, respectiv sub 150 de metri in Pasul Prislop

Vremea a fost mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii relativ extinse au cazut ploi slabe. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 4.5 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta...

Articol
Video Vizibilitate redusa, sub 100 de metri, de ninsoarea viscolita pe DN 18, in Pasul Prislop

Video Vizibilitate redusa, sub 100 de metri, de ninsoarea viscolita pe DN 18, in Pasul Prislop

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta cu viteze de pana la 61 km/h, unde a zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -2 grade la Targu Lapus si 2 grade la Ocna Sugatag. In zona montana inalta si local in zonele joase s-a semnalat ceata.

  • 1
  • 2