Vizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse, mai ales in cursul zilei, a nins slab. Cantitatea maxima de apa precipitatii s-a inregistrat la Suciu de Jos, iar valoarea a fost de 2,7 l/mp. Vantul a suflat slab la moderat. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre -2 grade la Ocna Sugatag si 1 grad in Baia Mare. 
Stratul de zapada, prezent in zona de munte si pe arii restranse in rest, masura pana la14 cm la Iezer.
La ora primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -3 grade la Ocna Sugatag, Petrova si Cavnic, -2 grade la Borsa, Viseu de Sus, Cavnic, Targu Lapus si Baia Sprie si -1 grad la Sighetu Marmatiei.
Vizibilitatea in trafic este redusă sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Carosabilul sectoarelor de drumur nationale este curat si partial umed, cu exceptia DN 18, in Pasul Prislop, unde intre km 156 si km 180 se gaseste pe gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm. Cerul este variabil, ninge slab pe DN 18, la Petrova, respectiv la Borsa.
Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 17 utilaje si au imprastiat 118 tone sare. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -1 grad in Baia Mare si Seini, -2 grade la Targu Lapus, -3 grade la Ocna Sugatag, Cavnic si Sighetu Marmatiei, 0 grade la Petrova, Viseu de Sus si Borsa.
Vremea se va mentine si astazi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros si in partea a doua a noptii, local va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari la munte in cursul noptii viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade iar cele minime intre -5 si -2 grade.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.