Vineri se aprind ”Un milion de stele” la Sighet

Organizația Caritas îi invită pe toți sighetenii dornici să facă un bine la evenimentul de solidaritate „Un milion de stele”, aflat la a X-a ediție. Acțiunea caritabilă va avea loc vineri, 25 octombrie, de la ora 18:00, în Parcul Central din Sighetu Marmației.

Evenimentul „Un milion de stele” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare este organizat în fiecare an pentru a atrage atenția asupra faptului că este important să ne purtăm de grijă reciproc, să ne aducem aminte că avem puterea de a face mai bună viața semenilor noștri care se confruntă cu probleme sociale. Prin achiziționarea unei candele la fața locului, cei prezenți vor sprijini serviciile sociale oferite de Caritas.

 „Un milion de stele” are o tradiție de 11 ani în România. Acțiunea internațională de solidaritate a organizațiilor Caritas a fost marcată pentru prima dată în țara noastră în anul 2009, iar Caritas Dieceza Satu Mare s-a alăturat în același an inițiativei organizând acțiunea în 2009 la Satu Mare și în 2010 la Sighet. Ideea evenimentului este însă mai veche, s-a născut cu 35 de ani în urmă, în localitatea Annecy din Franța. Inițial, acțiunea a purtat denumirea de Zece milioane de stele și în cadrul acesteia voluntari ai organizației Caritas au împărțit lumânări trecătorilor, colectând astfel donații. În 1997 Caritas Franța a organizat pentru prima dată acțiunea la nivel național. De atunci, în tot mai multe țări europene sunt aprinse candelele solidarității în cadrul evenimentului care azi se intitulează Un milion de stele,  precizează organizatorii.

Organizatorii îi îndeamnă pe sigheteni să participe în număr cât mai mare la a X-a ediţie a acţiunii „Un milion de stele”.  Din donațiile colectate la fața locului, Organizația Caritas va oferi pachete de Crăciun vârstnicilor bolnavi și singuri, beneficiari ai Centrului de îngrijire la domiciliu „Sfântul Carol” din Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.