Video | Vernisajul expoziției ”Înger obișnuit”, a lui Részegh Botond, degustare de vinuri și concert de jazz în cea de a treia zi a Főtér Fesztivál 2022

Cea de a treia zi a Zilelor Maghiare Băimărene – Főtér Fesztivál 2022 a început cu Zilele elevilor în Centrul vechi al orașului, a continuat cu vernisajul expoziției ”Înger obișnuit”, a artistului plastic din Miercurea Ciuc Részegh Botond, urmat de degustare de vinuri și s-a încheiat cu un concertul de jazz a formației Kodály Sicy Jazz din Ungaria.

Zilele Elevilor au continuat miercuri cu H2O pong, o variantă a cunoscutului beer pong. Jocul a fost mai special, întrucât au existat pedepse, cu poker și cu vânătoarea de comori. Pentru a găsi comorile trebuiau să ajungă în diferite locuri emblematice din oraș pe baza unor texte scurte.

Expoziția ”Înger obișnuit” a artistului plastic Részegh Botond, deschisă la Galeria de Artă U.A.P., despre care pictorul Kovács Bertalan a remarcat că regăsește o expoziție europeană în Baia Mare, a fost deschisă de Pintér Zsolt, președintele UDMR Baia Mare, consilier local, dar de data aceasta în calitate de președinte al Asociației Baia Mare Virtuală. A vorbit despre viața artistică a pictorului care este reprezentant al Yi Gallery din New York și galeriei Noul Kriterion din Miercurea Ciuc. Scriitorul Benedek Totth din Budapesta a vorbit despre îngerii lui Részegh Botond. Artistul plastic și-a exprimat bucuria de a expune pe simezele din Baia Mare.

Seara a continuat cu o degustare de vinuri, șase la număr, la Colonia Pictorilor și un concert jazz susținut de formația Kodály Sicy Jazz din Ungaria.

Ziua de joi continuă cu alte probe ale Zilelor Tineretului. Îndrăgita vânătoare de fluturi, concursul pentru familii și grupuri de prieteni, este așteptată cu nerăbdare. Tot astăzi vor avea loc și primele concerte la scena mare din Centrul vechi cu formația Góbé și Parno Graszt din Ungaria iar voia bună se încheie la party-ul de la Kog Out cu DJ Loady.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.