Video | USR Maramureș cheamă la masă partidele politice pentru reformarea bugetului local Baia Mare

USR Maramureș a organizat vineri, 10 februarie o conferință de presă pe tema bugetului local Baia Mare.

În aceste zile se dezbate în spațiul public bugetul Municipiului Baia Mare care este al treilea buget care se dezbate. Cristian Brian, președintele USR Maramureș, deputat USR Maramureș a arătat că celelalte două bugete care au trecut au fost votate în Consiliul Local după dezbateri insuficiente, fără a fi fost prezentate defalcat cheltuielile, iar în acest an avem parte de aceiași lucru. Avem un oraș, care folosește fondurile insuficient, în loc să se concentreze pe dezvoltare, pe atragere de resurse către bugetul local și aducere de finanțatori. ”Banii băimărenilor, banii Municipiului Baia Mare se dau pe tot felul de chermeze, se dau pe tot felul de cheltuieli inutile sau contracte făcute la suprapreț”, spune Brian Cristian.

Brian Cristian face un apel către toate celelalte forțe politice, în special către PNL și PMP să se pună la aceiași masă, să se discute despre bugetul municipiului, să nu mai lasă să treacă acest buget într-o formă care nu este în interesul băimărenilor, să se încerce modificarea acestui buget.

Horia Buhan, consilier local, membru al Comisiei buget, a prezentat o radiografie a bugetelor locale din ultimii ani. La elaborarea bugetului local se pornește de la o estimare a cheltuielilor, spune Horia Buhan, și o estimare a veniturilor mult peste ceea ce se realizează, iar gradul de execuție la final de an nu depășește 50%. Astfel nu se poate vorbi de perspective.
Horia Buhan arată că se poate avea un buget în favoarea băimărenilor și de a lăsa la o parte promisiunile deșarte, ceea ce după experiența ultimilor ani nu mai poate înghiți nimeni.

Bogdan Hodorogea, consilier local Baia Mare, aduce la cunoștință că bugetele din ultimii ani nu a fost un buget transparent și realist.
Bogdan Hodorogea a vorbit și despre responsabilitatea politică la votul acordat bugetului și reforma acestui buget, dar și despre problema burselor neplătite elevilor.

Așa cum arată bugetul votat la începutul anului, așa va arăta activitatea primăriei.
Este foarte important ca acest buget să fie unul realist, realizat în interesul cetățenilor și de o consultare mai bună. Este un buget, care se concentrează mai mult pe cheltuieli curente și prea puțin pe investiții. USR Baia Mare nu va vota un buget concentrat pe sărăcirea orașului”, a declarat Cristian Brian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.