VIDEO | Turneul Beach Handball Challenge, handbal pe plajă la Baia Mare

În perioada 25-27 iunie, în Baia Mare a avut loc turneul Beach Handball Challenge, cel mai mare turneu internațional de handbal pe plajă din România.

Acest turneu face parte din competiția European Beachhandball Tournament,  o competiție de handbal pe plajă desfășurată sub patronajul Federației Europene de Handbal, care are loc sub formă de turnee locale, organizate în întreaga Europă, și la care participă echipe de club care, în baza punctelor acumulate de-a lungul unui sezon, se califică la un turneu final organizat în vara anului următor. Baia Mare a intrat în circuitul european în 2018, după ce echipa de organizare condusă de fostul handbalist Tudor Marta, campion național cu Minaur Baia Mare a realizat timp de 2 ani turnee de amatori în Centrul Vechi al municipiului. Anul acesta, Baia Mare Beach Handball Challenge s-a desfășurat sub formatul unui turneu open, la care au participat jucători de orice vârstă.

”A fost o ediție deosebită, pentru că a venit după o perioadă foarte lungă în care activitatea sportivă a lipsit, doar cei ce practică sportul de performanță au reușit să mai transpire în competițiile oficiale. A fost o ediție frumoasă, cu meciuri spectaculoase, cu sportivi de performanță la start și acestea au fost condimentele perfecte pentru un eveniment reușit”,.

Întrecerea din acest an s-a derulat cu 6 echipe la masculin și 4 la feminin. Opt dintre echipele participante provin din Baia Mare, iar una din Arad – CS Inoan, club care s-a înscris atât la masculin, cât și la feminin. Vineri și sâmbătă s-au disputat jocurile preliminare, iar ziua de duminică a fost rezervată meciurilor decisive pentru calificarea în cele două finale.

”Feedback-ul este extraordinar , deja avem întrebări despre ce vom face anul următor . Deocamdată stăm și ne gândim dacă următorul eveniment va fi unul pe zăpadă sau unul pe nisip. Cred că numai ce va trece și următoarea parte a evenimentului , cea de volei care se va desfășuura în perioada 2-4 iulie, ne vom putea gândi la o ediție viitoare”, spune Tudor Marta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.