Video | Sindicatul din Administrație Maramureș va participa la Congresul European de Mobilitate din Cracovia

Sindicatul din Administrație este invitat, în calitate de sindicat reprezentativ la Congresul European de Mobilitate la Cracovia.

Se vor dezbate noile provocări apărute pe piața muncii, precum și rolul și implicarea sindicatelor în tot ceea ce înseamnă drepturile lucrătorilor.

Nicolae Mureșan, președintele Sindicatului din Administrație Maramureș, transmite membrilor de sindicat din administrație că a fost publicat în Monitorul Oficial Legea 103, care reglementează o creștere a indemnizațiilor demnitarilor. Din 2019 salariile demnitarilor au fost plafonate.
Există posibilitatea și celorlalți lucrători nominalizați pe fonduri europene de a beneficia de o creștere normală. S-a găsit cel puțin o soluție temporară pentru angajații de la comune, care erau într-o situație destul de dificilă.

Privind măsurile pe care Guvernul României urmează să le ia pentru reducerea cheltuielilor, spune Nicolae Mureșan, câteva dintre ele sunt benefice, cum ar fi stoparea angajării la instituțiile de stat sau a interzicerii cumulului de pensii cu salarii în mediul bugetar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.