Antreprenorești – Adoptă un Sat

La Budești a avut loc sâmbătă, 22 aprilie evenimentul “Antreprenorești – Adoptă un Sat”, organizat de Romanian Business Leaders.

La eveniment au fost prezenți, pe lângă numeroși antreprenori din zonă, și Hildegard Brandl, prim-vicepreședinte Asociația Țară Faină și Lider Proiect Antreprenorești, Ciprian Borșan, președinte Romanian Business Leaders Maramureș, Anca Rarău, vicepreședinte Asociația Țară Faină, Paul Habina, director Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, Anca Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, Simion Pop, primarul comunei Budești, Daniela Onița-Ivașcu, viceprimar municipiul Sighetu Marmației.

Am discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri din mediul rural despre oportunitățile de dezvoltare regională, despre problemele cu care aceștia se confruntă și cum îi putem sprijini, precum și despre rolul și importanța înființării Organizațiilor de Management al Destinației.

Implementarea corectă a fondurilor europene pe zona de turism, modalitățile de revitalizare și promovare a destinației turistice, dar și partea de conservare a arhitecturii specifică satului maramureșean au fost de asemenea dezbătute în cadrul discuțiilor de azi.

Județul Maramureș are un potențial turistic extrem de important, care însă are nevoie de mai multă promovare și de proiecte concrete care să revitalizeze acest sector. Cultura, tradițiile, gastronomia, folclorul, portul popular și frumusețea locurilor din Maramureș merită să fie cunoscute în întreaga lume, iar în acest sens am înființat Organizația de Management al Destinației Maramureș, susținem organizarea evenimentelor culturale și promovăm județul nostru peste hotare, chiar și peste ocean, în Statele Unite ale Americii”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.