Video | Semnal de alarmă tras de polițiștii maramureșeni privind respectarea regulilor de circulație

Chiar dacă unii sunt de părere că cea mai bună metodă de prevenire a accidentelor rutiere este sancționarea celor care nu respectă legislația în domeniu, în acest week-end, polițiștii rutieri şi cei de ordine publică, împreună cu polițiștii de prevenire și ai Compartimentului Relații Publice au încercat și o altfel de abordare a problematicii cu care ne confruntăm zi de zi pe drumurile publice.

Polițiștii au împânzit arterele intens circulate din județ  , pentru a trage un semnal de alarmă privind necesitatea prevenirii evenimentelor rutiere printr-o conduită legală și prudentă a tuturor participanților la trafic la trafic.

Polițiștii au lăsat pentru un moment pixurile jos și au purtat discuții libere cu conducătorii autoturismelor referitoare la obligativitatea respectării legislației rutiere în vigoare pentru siguranța tuturor participanților la trafic. Atât pietonilor, cât și conducătorilor auto, le-au fost prezentate recomandări privind conduita corespunzătoare și obligațiile ce îi revin fiecărui participant la traficul rutier, principalele cauze generatoare de accidente rutiere, consecințele nerespectării regulilor de circulație și, pentru ca informațiile furnizate să fie mai bine reținute,  le-au fost înmânate pliante informativ-preventive.

Persoanele oprite în trafic de polițiști au fost receptive la sfaturile oferite, declarând că sunt conștienți de consecințele nerespectării legislației rutiere.

Nu a fost neglijată nici activitatea de combatere a infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice, în perioada 23-29 august, polițiștii maramureșeni acționând și pentru tragerea la răspundere a celor care nu respectă legislația rutieră în vigoare.

Polițiștii au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea vitezei legale. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 111 permise de conducere și au retras 23 de certificate de înmatriculare.

Pe raza întregului județ, polițiștii maramureșeni au constatat 34 de infracțiuni la regimul rutier, marea majoritate de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

       

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.