VIDEO | Seminar pentru titlul de Sat European de Tineret

În perioada 13-18 martie, la Bacău va avea loc Seminarul Național de Tineret -European Youth Village, unde cei interesați vor afla cum pot să ducă în 2020 titlul de Sat European de Tineret în propria comună. De asemenea, vor avea ocazia să întâlnească echipa care a dezvoltat programul în ultimul an și care l-a testat în patru comune: Sascut (jud. Bacău), Sînpaul (Cluj), Copalnic-Mănăștur (Maramureș) şi Izvoarele (Prahova). Înscrierile se fac online.

Satul European de Tineret este un program pilot care s-a născut în cadrul proiectului ”National Youth Village – România” din dorința de a dezvolta sectorul de tineret din mediul rural și oportunitățile de implicare pentru tineri. Realizat cu sprijinul Erasmus+, programul a fost implementat până la acest moment de către Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA din județul Bacău, GO FREE – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile din județul Cluj, Asociația Curba de Cultură din județul Prahova și Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere DEIS din județul Maramureș.

În cadrul Seminarului Național de Tineret European Youth Village se va face o evaluare a modului în care programul European Youth Village a funcționat până în prezent, se vor căuta soluții pentru a-i asigura continuitatea și se va crea un context de comunicare deschisă între reprezentanții comunelor care dețin în prezent tiltul și alte grupuri de inițiativă sau organizații care își doresc să preia titlul de Sat European de Tineret pentru comunele lor. Nu în ultimul rând, se va lansa apelul pentru Satul European de Tineret 2020.

La Seminarul Național de Tineret vor participa tinerii din grupurile de inițiativă, alături de organizațiile coordonatoare și reprezentanți ai autorităților publice din cele 4 comune ale programului.

De asemenea, sunt așteptați să participe tineri din grupuri de inițiativă, organizațiile și primăriile din mediul rural care au motivația să aplice pentru a prelua în 2020 titlul (și responsabilitatea) de Sat European de Tineret. Pentru a participa la eveniment doritorii sunt rugați să completeze formularul de aplicație până cel târziu în 9 martie 2019. Selecția finală a participanților va fi anunțată pe data de 10 martie 2019 pe pagina de Facebook a programului.

Numărul de locuri disponibile pentru alți participanți decât cei implicați  – 15. Pentru aceștia se asigură cazare, masă și transport în limita a 20 EUR/participant. Diferența de transport (dacă este cazul) va reprezenta cofinanțarea participanților în cadrul proiectului.

Pentru mai multe detalii și înscrieri, se poate accesa pagina oficială de Facebook a programului: @EuropeanYouthVillage sau se pot contacta organizatorii la adresa de e-mail: satuleuropeandetineret@gmail.com.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.