VIDEO: Rata șomajului este la cea mai mică valoare din acest an

În luna mai, rata șomajului în Maramureș are o valoare de 2,16, în scădere față de luna precedentă și este la cea mai mică valoare din 2024.

Șomerii înregistrați sunt în număr de 4298 din care peste 1100 sunt șomeri indemnizați, iar peste 3100 sunt șomeri neindemnizați.

Absolvenții instituțiilor de învățământ, promoția 2023-2024, au la dispoziție 60 de zile pentru a se înregistra la AJOFM Maramureș pentru a beneficia de indemnizația de 330 lei pe timp de 6 luni.

În această perioadă se fac înscrieri pentru cursul de bucătar, designer pagini web și electronist auto, în zona Târgu Lăpuș se fac înscrieri pentru cursul de îngrijitor spații verzi. De asemenea se pot face înscrieri, nu numai în această perioadă pentru cursul de lăcătuș mecanic și referent resurse umane.

În primele 5 luni ale anului s-au derulat 6 cursuri de formare profesională în meseriile: operatori introducere-validare date, referent resurse umane, designer pagini web și lucrător calificat în floricultură și arboricultură.
La aceste cursuri au participat 131 de șomeri, dintre care 98 femei, iar până la această dată au absolvit 86 de persoane, din care aproximativ 30% deja și-au găsit un loc de muncă.

Șomerii care vor să participe la cursuri de formare profesională, trebuie să prezinte următoarele documente: recomandare de la compartimentul de informare și consiliere AJOFM Maramureș, cartea de identitate, ultimul act de studii și adeverință de la medicul de familie cu mențiunea ”apt pentru muncă”, certificatul de naștere și certificatul de căsătorie după caz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.