Video | Premieră pentru Maramureș: la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au realizat primele proceduri de inseminare artificială

Realizarea primelor proceduri de inseminare artificială în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare marchează un avans major în domeniul sănătății reproductive în Maramureș și este rezultatul unui efort comun între personalul medical, autoritățile locale și comunitate.

„S-au efectuat cu succes primele proceduri de inseminare artificială și suntem încrezători că vom ajuta tot mai mulți maramureșeni să devină părinți”, afirmă Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

Această premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență aduce speranță pentru cuplurile care luptă cu infertilitatea și subliniază necesitatea unei abordări complexe a sănătății reproductive în întreaga țară. Cu peste 17% din cuplurile din România afectate de infertilitate, este vital ca spitalele să ofere servicii specializate pentru a răspunde nevoilor comunității.

În viitor, Consiliul Județean Maramureș, alături de Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare își propune să devină operațional în fertilizarea in vitro, extinzând gama de tratamente reproductive disponibile în regiune. De asemenea, pentru a veni în sprijinul familiilor tinere, care își doresc copii, dar nu au posibilitatea de a susține cheltuielile legate de procedurile de inseminarea artificială, se va iniția, la nivelul Consiliului Județean Maramureș, un sistem de subvenții pentru aceste servicii medicale. Investițiile continue în infrastructură și dotare vor contribui la consolidarea rolului acestui spital în îngrijirea sănătății și în sprijinirea familiilor tinere în Maramureș.

Proiectul pentru realizarea procedurilor de inseminare artificială a fost demarat în 2023, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, iar alături de personalul dedicat și performant al Spitalului Județean, contribuim constant la îmbunătățirea calității vieții maramureșenilor.

Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, domnului Alexandru Oros, manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, Dr. Bogdan Lucian, director medical SJU, Dr. Timiș Gavrilă, șef al secției de ginecologie, Dr. Damian Florentina, sef laborator SJU, Banyai Georgeta, medic de laborator și biolog, și întregii echipe care a transformat în realitate acest proiect atât de important pentru Maramureș și pentru viitorul nostru”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, în cadrul conferinței de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.