Călin Bota, PNL: Un proiect de lege, care vine în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale

Călin Bota, deputat PNL Maramureș, a votat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, un proiect de lege inițiat de PNL, care vine în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale.

 Legea vizează modificarea și completarea Legii nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.

 ”Potrivit modificărilor votate astăzi în plenul Camerei Deputatilor, drumuri forestiere, căi ferate forestiere și lucrări de corectare a torenților, precum și a terenurilor aferente acestora, din domeniul public al statului din administrarea MMAP, prin Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, pot trece cu titlu gratuit din domeniul public al statului în domeniul public al unor unități administrativ — teritoriale.

 De asemenea, legea prevede și trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului și din administrarea MMAP, prin Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în domeniul privat al statului la solicitarea scrisă a persoanelor fizice sau juridice ce dețin în proprietate terenurile aferente întregului drum forestier, în vederea transmiterii cu titlu oneros către acestea,” a declarat Călin Bota.

 Aceste modificări legislative vor ajuta la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere, o problemă nerezolvată pentru mulți maramureșeni.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.