Video | Comuna Poienile de sub Munte, pregătită pentru a primi refugiați

Localitatea Poienile de sub Munte, situată în nord-estul județului, pe valea Ruscovei cu o populație în proporție de 97% etnici ucraineni, nu a primit multe solicitări pentru cazarea refugiaților. Sunt mai mulți ucraineni cazați la persoane fizice.

Nu am fost contactați de la ISU, Prefectură să oferim cazare refugiaților”, – a declarat Alexa Chifa, primarul localității Poienile de sub Munte.
Localitatea poate primi în jur de 50- 60 de refugiați la o sală de evenimente, au pregătită și sala de sport și Căminul Cultural pentru cazul în care va fi necesitatea mai mare.

Primăria are un parteneriat cu două localități din Ucraina. ”Ei spun că a venit multă lume din partea Kievului și din partea estică a Ucrainei, la ei sunt cazați mai multe familii, mai mulți oameni și în caz că lucrurile escaladează, se agravează, ei ne vor solicita ajutorul, să primim cât mai mulți oameni. Fiind și noi ucraineni, ar fi foarte bine să se acomodeze temporar în localitatea noastră.

Săptămâna trecută, mai mulți bărbați, au trecut munții noștri, este greu de trecut, nămeții sunt foarte mari, avem zăpadă pe alocuri și de peste un metru în zonele montane. Am fost și noi mirați, cum au avut acest curaj, să treacă prin Munții Maramureșului,” – a declarat primarul Alexa Chifa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.