Video | Deputatul Cristian Brian a prezentat câteva măsuri propuse de către USR PLUS în contextul refugiaților

În cadrul conferinței de presă a europarlamentarului Nicu Ștefănuță organizată vineri, 18 martie, deputatul USR PLUS Maramureș, Cristian Brian a anunțat câtva măsuri legislative pe care USR PLUS le-a propus în contextul refugiaților.

USR PLUS are un proiect prin care refugiații sunt exceptați de la completarea acelui formular de la intrarea în țară la granița cu Ucraina și Republica Moldova.

O altă inițiativă depusă, prin care în situații excepționale, autoritățile și ONG-le care activează în domeniul asistenței umanitare, să fie scutite de la anumite acreditări, să poată furniza medicamente, chiar dacă nu au acele autorizații.
Astfel putem duce medicamentele mai repede acolo, unde este nevoie, bineînțeles cu respectarea altor protocoale între instituții și autorități,” – a explicat Cristian Brian.

Un alt proiect propus a fost cea care încurajează voluntariatul pentru crize umanitare pentru a oferi anumite facilități pentru entități și pentru angajații acelor entități, care fac voluntariat și care merg în zonele în care este nevoie de ajutor umanitar.
Cristian Brian a declarat în continuare că ”este foarte important, ca acești oameni, o mare parte dintre ei își vor schimba domiciliul, poate o să locuiască pe o perioadă nedefinită în altă parte, să se poată angaja, fără formalități suplimentare.” O altă inițiativă, vine în sprijinul celor care vor să se angajeze fără aceste formalități, să poată să beneficieze de condiții similare cu ale cetățenilor români.

USR PLUS mai are un proiect prin care cetățenii ucraineni, până la 1 ianuarie 2023, să fie scutiți de la plata taxelor pentru viza de lungă ședere și eliberarea permisului unic pentru ședere.

Practic, sunt câteva măsuri necesare, minime pentru care acești oameni care trec prin condiții foarte grele, să poată să beneficieze de sprijinul statului român”, – a spus deputatul Cristian Brian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.