Video | Obligațiile angajatorilor pe timp de caniculă

În următoarea perioadă se vor înregistra temperaturi ridicate extreme. În acest sens OUG nr.99/2000 stabilește unele măsuri pe care angajatorii sunt obligați să le aplice.
Una dintre cele mai importante etape este cea de prevenție. Angajatorul trebuie să efectueze controlul medical la angajare și periodic. Trebuie să constate acele persoane, care sunt contraindicate de a muncii în perioade cu temperaturi extreme.

O altă măsură este asigurarea transportului la unitățile sanitare în cazul în care apar afecțiuni cu temperaturi ridicate. Inspectorii ITM Maramureș propun trecerea persoanelor la un alt loc de muncă în care să nu afecteze starea de sănătate a lucrătorului.

O a doua categorie sunt acele activități care presupun ameliorarea condițiilor de muncă, trebuie redus ritmul activităților fizice și trebuie asigurată ventilația la locul de muncă, alternarea efortului dinamic, cu cel static și alternarea perioadei de lucru, cu perioada de repaus.

O altă măsură importantă este asigurarea de lichide între 2 și 4 litri pe o persoană, pe schimb. Acolo unde este necesar, asigurarea echipamentului de protecție, iar unde este cazul chiar și hidratarea prin dușuri.

Angajatorii alături de sindicate, pot stabili și reducerea perioadei de lucru, sau împărțirea în două etape, până la ora 11:00 și după ora 17:00, sau reducerea timpului de muncă cu eșalonarea în alte perioade, urmând a recupera acest timp în următoarele 6 luni.

Nerespectarea acestor obligații aduc și sancțiuni, respectiv amenzi între 1500-2000 lei.
Recomandăm pe această cale, respectarea acestor măsuri dispuse de actul normativ, pentru preîntâmpinare, pentru că știm, că orice activitate preventivă este mult mai economică, decât a repara o situație, sau starea de sănătate a lucrătorilor”, – a spus Mircea Onea, jurist, consilier comunicare și relații cu publicul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.