Video | Contrabandă cu împușcături

În cursul nopţii trecute, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 1.00, un echipaj format dintr-un polițist de frontieră și un lucrător din cadrul Agențíei Frontex a observat un grup de persoane care transporta colete voluminoase, trecând prin apa râului Tisa spre teritoriul României.

Imediat s-a acționat pentru interceptarea persoanelor în cauză, fiind efectuate somaţiile legale prin voce. Persoanele nu s-au supus somaţiei, motiv pentru care au fost executate trei focuri de avertisment.

Persoanele au abandonat coletele şi, profitând de vegetaţia abundentă şi terenul accidentat, au reuşit să treacă prin apa râului Tisa înapoi în Ucraina.

S-a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 12 colete care conțineau țigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 6.000 de pachete cu țigări de proveniență duty free.

Țigările, în valoare de 70.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.