Video | Mari aviatori brașoveni – o expoziție care nu trebuie ratată

Expoziția ”Mari aviatori brașoveni” a fost deschisă în anul 2021 de către muzeograful Traian Constantin Dumbrăveanu la Casa Mureșenilor Brașov.

Expoziția a fost itinerată anul trecut la mai multe muzee din țară, iar azi, 27 aprilie a fost deschisă și în Baia Mare.

Expoziția prezintă activitatea în Primul, respectiv al Doilea Război Mondial, iar activitatea celor șase aviatori brașoveni este reflectată prin obiecte personale, album de familie, brevete, dar și o frumoasă colecție de fotografii cu activitatea lor din aviație.

De la Aeroportul Internațional Maramureș este valorificat în cadrul acestei expoziții Cartea de Onoare al Aeroportului, care este și o lucrare inedită în care sunt consemnate toate zborurile făcute, activitatea Aeroportului din Recea, dar și activitatea Aeroportului din Tăuții Măgherăuș.

Aeroclubul Baia Mare a pus la dispoziția muzeului o colecție de aparate de bord și piesa de rezistență a expoziției și a momentului festiv un planor aflat pentru câteva zile în curtea muzeului.

Expoziția va fi găzduită de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare până la sfârșitul lunii iunie și va putea fi vizitată și în cadrul Nopții Muzeelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.