Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației la 30 de ani de activitate

Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației a împlinit 30 de ani de activitate.

Scopul unei şcoli incluzive este de a crea pentru toţi copiii un cadru prielnic învăţării, pornind de la premiza că diferenţele dintre oameni sunt normale şi ele trebuie acceptate, iar Centrul Școlar de Educație Incluzivă din orașul nostru, cred că poate fi considerat un model de bună practică în acest sens.

De fiecare dată când am avut ocazia să trec pragul acestui lăcaș de învățare și de socializare, am întâlnit copii veseli, dornici de a participa la activități variate, de a experimenta sau exersa, profesori creative și dedicați profesiei lor și părinți bucuroși care au susținut demersul educativ. La împlinirea a 30 de ani de la înființare, doresc să felicit întregul personal didactic, auxiliar și nedidactic, care zi de zi întâmpină cu brațe deschise copiii noștri cu nevoi special.
Vă invit, stimați dascăli să perseverați în nobila voastră misiune, deloc ușoară. Familiile acestor copii dar și societatea vă este recunoscătoare pentru dăruirea cu care vă îndepliniți nobila misiune.
Să nu uităm nicio clipă că educația este un drept al tuturor copiilor!” – a declarat Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.