Video | În județul Maramureș au fost înființate aproximativ 100 de întreprinderi sociale

În județul Maramureș au fost înființate aproximativ 100 de întreprinderi sociale de inserție, astfel județul se află pe locul 3 pe țară privind înființarea întreprinderilor sociale de inserție în cadrul cărora s-au înființat locuri de muncă pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.

Întreprinderea socială de inserție este întreprinderea socială care are în permanență 30% din personalul angajat aparținând grupului vulnerabil și are ca scop lupta împotriva excluziunii discriminărilor și șomajului prin inserția socioprofesională a persoanelor defavorizate. Activitatea acestor întreprinderi sociale are scop social și alocă minimum 90% din profitul realizat scopului social.

Departamentele de economie socială din cadrul Serviciului Public Maramureș desfășoară activități foarte diverse, se întâlnesc cu reprezentanții întreprinderilor sociale de inserție, cu autoritățile publice locale și cu alte entități relevante, care desfășoară activități în domeniul economiei sociale. Astfel, în luna mai, AJOFM Maramureș va organiza un workshop în acest domeniu care va avea loc la Consiliul Județean Maramureș și a unei mese rotunde cu întreprinderile sociale de inserție, iar în cadrul acestor evenimente vor fi dezbătute probleme de economie socială, dar și realizările care au avut loc în acest domeniu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.