Video | În aceste zile se desfășoară cea de a 4-a ediție a Sesiunii Științifice la Centrul Universitar Nord Baia Mare

După o întrerupere datorată de COVID Centrul Universitar Nord Baia Mare organizează cea de a 4-a ediție a Sesiunii Științifice Studențești Nord interdisciplinară. Sesiunea este realizată în urma unui acord de colaborare cu Universitatea Națională din Ujgorod.

Am reușit până acum să fim organizatori a trei ediții, aceasta fiind a patra, iar anul trecut partenerii noștri din Ucraina au realizat acolo o sesiune științifică studențească, sigur că a fost online, participanții români și-au prezentat lucrările prin intermediul internetului, dar la celelalte ediții am avut bucuria ca studenții de la Universitatea din Ujgorod însoțiți de profesorii lor să vină în Baia Mare să susțină aici lucrările lor”, – a spus conf. unic. dr. Ioan Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere, Centrul Universitar Nord Baia Mare.

La această sesiune vor fi prezenți personalități de seamă din Statele Unite ale Americii și din Italia de la Universitatea din Napoli cu care este o colaborare mai veche prin intermediul căreia au fost trimise ajutoare pentru refugiații din Ucraina care sunt cazați la centrul Universitar Nord Baia Mare.

La această ediție a sesiunii științifice lucrările cele mai bune vor fi premiate și în bani.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.