Video | Expoziție de Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală la Galeria UAP din Baia Mare

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Galeria UAP din Baia Mare cu o expoziție impresionantă a elevilor din județ.

Expoziția a fost deschisă de Mihai Cosmin Pop, inspector școlar general al ISJ Maramureș, a luat cuvântul Laura Ghinea, președintele UAP Baia Mare, Andrei Filip, inspector școlar adjunct al ISJ Maramureș și Maria Gabriela Pârvu, inspector școlar pentru activități extrașcolare la ISJ Maramureș. Programul artistic a fost prezentat la pian de Victor Vasile Dragoș, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Vasile Lucaciu.

Ziua internațională a nonviolenței în școală, este că trebuie să luptăm împotriva agresivității în fiecare zi.
Un demers educațional în care grija pentru dezvoltarea cognitivă nu este dublată de grija pentru confortul fizic și emoțional al copiilor în mediul școlar este unul incomplet – manifestările violente de orice tip lasă urme și pun în pericol dezvoltarea armonioasă a tuturor celor implicați.
Să-i învățăm pe copii să spună nu violenței! Mai întâi, fiindu-le noi, adulții, model.
Apoi, explicându-le de ce să spună nu – vorbindu-le despre drepturile și obligațiile pe care le au, despre consecințele faptelor ilegale, despre efectele pe care violența le are asupra a ceea ce ei sunt si vor fi!
Îmi exprim convingerea că a educa în spiritul armoniei, al solidarității, al toleranței, al nediscriminării și al respectului față de celălalt înseamnă a crea premise pentru siguranță, confort și stare de bine, deopotrivă pentru elevi, cadre didactice și părinți.
Purtăm, cu toții, responsabilitatea unei educații în spiritul nonviolenței, iar un mediu școlar sigur înseamnă siguranță și dincolo de el!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.