VIDEO | Corul Bisericii Ortodoxe Române “Adormirea Maicii Domnului” din Sighetu Marmaţiei – 50 de ani de activitate neîntreruptă -1969-2019

Biserica ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”din Sighet s-a bucurat de un evenimnet deosebit duminică, 24 noiembrie. În prezența unor oaspeți de seamă, alături de enoriași s-au aniversat 50 de ani de activitate a corului bisericesc.

Cu binecuvântarea Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și  Sătmarului, care a slujit în sobor de preoți și diaconi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, în Biserica ”Adormirea Maicii Domnului ” din Sighetu Marmației,  enoriașii au sărbătorit  50 de ani de la înființarea corului bisericesc, la pupitrul dirijoral aflându- se din anul 1990 profesorl  Gheorghe Ghe. Pop.

Profesorul Gheorghe Pop, cel care este de 30 de ani în fruntea corului bisericii ortodoxe ”Adomirea Maicii Domnului”din Sighet, a mărturisit că s-a alăturat acestui cor la rugămintea regretatului părinte Gavril Man, în ianuarie, 1990

M-a sunat într-o seara de ianuarie, 1990 părintele Man și m-a rugat să preiau de duminică activitatea corului. Era într-o joi și duminică trebuia să preiau corul și să dirijez duminică Liturghia. I-am spus ”Părinte, dar eu nu cunosc Liturghia”, i-am spus. Mi-a spus că dacă am făcut Conservatorul trebuie să mă descurc.  și azi sunt la  1684 de liturghii. Mulțumesc lui Dumnezeu și să mă țină sănătos să pot conduce și de azi înainte acest cor minunat”, spune profesorul Gheorgeh Pop.

 

Cu această ocazie s-a lansat un volum aniversar care cuprinde micromonografia  Parohiei ” Adormirea Maicii Domnului” și o amplă descriere a activității corului bisericesc înființat în anul 1969, autor profesor dr. Ioan Dorel Todea.

Volumul monografic poate fi achiziționat de la biserica ”Adormirea Maicii Domnului”. Materialul integral despre acest eveniment îl puteți viziona joi, 28 noiembrie, de la ora 18:30 în cadrul emisiunii ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, de la TV Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.