VIDEO | Campanie de prevenire a violenței domestice

În perioada 25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor,  – 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, Unitatea pentru Probleme Strategice ale Poliției din cadrul Departamentului Amenințări Transnaționale al OSCE lansează o campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen în Bulgaria, Ungaria și România.

Pe parcursul celor 16 zile de activism în acest domeniu, în scopul de a sensibiliza publicul şi de a încuraja raportarea cazurilor vor fi distribuite afișe, spoturi TV și radio. Totodată campania va promova liniile de asistență gratuită disponibile în cele trei țări. În România aceasta este 0800-500-333. În cadrul campaniei, polițiștii vor fi echipați cu ghiduri de buzunar care le vor fi de folos în recunoașterea cauzelor, semnelor, semnalelor și efectelor violenței bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă faţă de victimele acestui fenomen.

„Este important să ne dăm seama că niciun lanț nu este mai puternic decât veriga sa cea mai slabă. Lupta împotriva violenței bazate pe gen trebuie să depășească sistemul de justiție și să angajeze și societatea civilă ”, a declarat Jan Mill, managerul de proiect.

,,Violența în familie, fie ea emoțională, fizică sau de orice altă natură, provoacă traume victimelor și celorlalți membri ai familiei”, a declarat Angela Chirvăsuță, ofițer specializat pe prevenirea violenței domestice din cadrul Poliției Române.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.