VIDEO | Cei mai buni la științe

Baia Mare a fost gazda festivalul naţional de ştiinţe, cel mai amplu eveniment dedicat popularizării şi promovării disciplinelor STEM în rândul publicului larg de orice vârstă. Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educaţia alternativă din România după modelul târgurilor de ştiinţe care sunt foarte populare în ţările occidentale.

34 de români care sunt studenţi sau cercetători la universităţi de prestigiu din străinătate, majoritatea de la Oxford, au ţinut ateliere în liceele din trei oraşe din țară şi au coordonat voluntarii care s-au înscris să facă experimente în cadrul evenimentelor. În prima zi de festival, cei 34 de studenţi şi cercetători au făcut prezentări în licee unde au vorbit despre experienţa lor de studiu, despre carieră sau despre cum se face cercetarea.

În a doua zi de festival, voluntarii, sub coordonarea mentorilor, au organizat un târg de experimente în aer liber. Evenimentul doreşte să ofere o platformă celor care sunt pasionaţi de ştiinţă, cultivând astfel parteneriate locale cu organizaţii autohtone, iniţiative locale şi instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar. Festivalul a fost organizat în acelaşi format în toate cele trei oraşe: Baia Mare, Piteşti şi Timişoara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.