Video | Au fost controlați 65 de agenți economici de către ITM Maramureș. Amenzile s-au ridicat la 125500 lei

În intervalul 13-19 mai I.T.M. Maramureș a desfășurat activități de control conform contractului cadru al instituției . Au fost controlați un număr de 65 de agenți economici, 41 în domeniul relațiilor de muncă și 24 în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind depistate 29 de neconformități, abateri de la acte normative pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și intrare în legalitate.

La cei 65 de agenți economici controlați, au fost aplicate un număr de 32 de sancțiuni  – 22 de avertismente și 11 amenzi contravenționale.
Dintre amenzile contravenționale au fost 6 amenzi în domeniul relațiilor de muncă, 2 pentru munca la negru fără forme legale și 5 în domeniul securității și sănătății în muncă.
Suma amenzilor aplicate se ridică la 125500 lei. Au fost depistate 4 persoane care munceau fără forme legale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 80000 lei.

În intervalul următor, categoriile vizate vor fi în general din domeniile susceptibile în care se practică munca fără forme legale, iar în domeniul securității și sănătății în muncă sunt vizate toate domeniile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.