O nouă emisiune de mărci poştale introdusă în circulație

Romfilatelia le a introdus astăzi în circulație o nouă emisiune de mărci poştale, intitulată „Ciuperci necomestibile”.

Emisiunea, formată din patru timbre, este completată de un plic „prima zi” și un set de patru cărți poștale maxime, pentru pasionații de maximafilie. Pe timbrele emisiunii sunt ilustrate cele mai toxice specii de ciuperci din România:

  • Paxillus involutus (burete porcesc), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3,90 Lei, este o specie răspândită în păduri de foioase și conifere, pe soluri acide.
  • Amanita phalloides (buretele viperei), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 Lei, este o specie răspândită în păduri de foioase, al cărui corp sporifer poate fi observat în perioada iulie-octombrie.
  • Gyromitra infula (mitra episcopului), reprezentată grafic pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este o specie răspândită în păduri de conifere, pe lemn mort sau sol bogat în substanțe organice.
  • Amanita muscaria (muscăriță, pălăria șarpelui), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 16 Lei, este o specie comună, răspândită în păduri de conifere și foioase.
  • Pleurocybella porrigens (aripi de înger), redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o specie răspândită în pădurile de conifere, pe lemn mort aflat în diferite stadii de degradare.

Emisiunea filatelică e disponibilă în magazinele Romfilatelia din țară și online: http://romfilatelia.ro/store/.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.