Video | Asociația Prietenii Spitalului a donat secției de chirurgie ortopedică 4 motoare de antrenare

Anul 2023, pentru Asociația Prietenii Spitalului a fost mai bun decât a sperat președintele acesteia, Călin Herțeg.

La începutul anului asociația și-a trasat obiectivul de a achiziționa, prin strângere de fonduri, un motor de antrenare pentru secția de chirurgie ortopedică în valoare de 10.000 euro.

Printr-un proiect de finanțare aplicat la Eaton Electroproducție, asociația a reușit să achiziționeze nu unul, ci patru seturi complete de motoare de antrenare, care se află deja în Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Finanțarea Eaton Electroproducție a fost de 45.000 dolari.

Din donațiile făcute de către persoane fizice, prin declarația 230, prin redirecționarea unei părți din impozitul de venit către asociație, și donații de la persoane juridice, secția de cardiologie au fost dotate cu două aparate în valoare de 5000 de euro și o donație la secția de oncologie în valoare de 2500 euro.

În total au fost 4 donații care ajută munca medicilor și implicit pacienții.

De acum încolo, începe noua campanie pentru următorul obiectiv.
Anul acesta, asociația a decis să cumpere pentru secția de gastroenterologie un electrocauter, ceea ce lipsește din dotarea secției și a spitalului, care ar permite intervenții care nu s-au mai făcut în Baia Mare.

Donațiile din partea persoanelor juridice, au venit de la firme cu capital străin, care sunt mai receptivi pentru a ajuta comunitatea locală.

Cealaltă activitate a asociației este ”Biroul pacientului”, care se află la intrarea principală în spital, în partea stângă, pentru a ajuta pacienții în relația cu spitalul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.