Verificări pentru prevenirea accidentelor rutiere

Verificări pentru prevenirea accidentelor rutiere

La nivelul judeţului Maramureş, formaţiunile rutiere au efectuat în week-end, mai multe acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere. În total, circa 70 de autovehicule au fost verificate iar în 19 cazuri s-au constatat nereguli la regimul circulaţiei rutiere, fapt pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 3. 400 lei. Poliţiştii au reţinut şi două permise de conducere, pentru conducere sub influenţa alcoolului.
S-au înregistrat trei infracţiuni la legea rutieră, din care două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (la Ocna Şugatag şi Baia Sprie).
La Baia Mare, în data de 2 septembrie, ora 00, 40, pe strada Victoriei, un agent de poliţie din componenţa unui echipaj de poliţie rutieră a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, pentru verificări. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţistului, astfel că s-a trecut la urmărirea autovehiculului.  În spatele unui imobil de pe strada Victor Babeş, a fost identificat autovehiculul urmărit, abandonat de către conducătorul auto care a fugit pe străduţe lăturalnice. A fost găsit de către poliţişti,  (în curtea unei instituţii de învăţământ din zonă), imobilizat şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Dan H., de 53 de ani, din Baia Mare, care avea permisul auto reţinut în luna iulie 2012, în urma comiterii unor abateri la regimul circulaţiei rutiere. Bărbatul a fost testat cu aparatul alco-test, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 86, alin. 1, din O.U.G. nr. 195/2002 modificată şi republicată (conducere fără permis sau cu permisul reţinut sau suspendat).      
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.