VIDEO | Verificări la Mocănița de pe Valea Vaserului după două deraieri într-o săptămână

După ce vineri un vagon al trenului turistic Mocăniţa de pe Valea Vaserului a deraiat în acelaşi loc unde recent a fost un incident similar soldat cu 12 persoane rănite, Prefectura Maramureș a dispus verificări la fața locului.

Un vagon al trenului turistic Mocănița a deraiat din nou la sfârșitul săptămânii trecute pe Valea Vaserului, la kilometrul 8. Evenimentul a fost anunțat prin 112, iar o echipă de prim răspuns a Salvamont Maramureș – formația Vișeu – a pornit de urgență în zonă. Totodată un echipaj al pompierilor din Vișeu de Sus și unul medical s-au deplasat spre acea zonă.

Conform Prefecturii Maramureș, nu au fost persoane rănite în urma incidentului feroviar, iar traficul Mocăniței s-a reluat. Vagonul deraiat a fost garat pe o linie secundară și urma să fie dus la gara CFF Vișeu de Sus pentru expertiză.

În urma acestor incidente și ținând cont că în această perioadă sute de persoană optează pentru o călătorie cu Mocănița, prin ordin de prefect o comisie mixtă va face verificări la CFF Vișeu de Sus. Comisia va fi compusă din reprezentanți ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Am încercat să luam legătura cu reprezentanții companiei care administrează Mocănița, dar aceștia nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere și nici nu au dat un comunicat oficial despre aceste incidente.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.