Vasile Blaga, ales preşedinte al Senatului

Vasile Blaga, ales preşedinte al Senatului
Vasile Blaga este noul preşedinte al Senatului, rezultatul oficial al votului fiind anunţat în plen, acesta indicând 69 de opţiuni în favoarea sa, faţă de 63 de voturi "pentru" întrunite de candidatul opoziţiei, Titus Corlăţean. Potrivit rezultatului oficial al votului pentru alegerea noului preşedinte al Senatului, 134 de senatori, din totalul de 137, şi-au exprimat opţiunea.
Din cele 134 de voturi, au fost 132 valabil exprimate, două voturi fiind nule.
Vasile Blaga, candidatul PDL, susţinut de partidele din coaliţia de guvernare, a obţinut 69 de voturi "pentru" şi 63 "împotrivă".
Absenţi de la vot au fost senatorii Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Verestoy Attila.
După anunţarea rezultatului oficial, PSD a anunţat că va ataca decizia la CC, iar Vasile Blaga a luat cuvântul pentru a mulţumi pentru vot.
Blaga a solicitat şi o pauză pentru o întrunire a Biroului Permanent.
Blaga: Sunt convins că vom recupera întârzierile legislative la Senat, îi mulţumesc lui Geoană
"Împreună vom reuşi să recuperăm din restanţele pe care le avem în procesul de legiferare. O să depun eforturile necesare pentru a normaliza relaţiile dintre noi. Relaţiile şi discuţiile dintre grupurile parlamentare trebuie să ia o altă turnură. Am convingerea că Senatul este şi va rămâne, şi prin calitatea celor care o compun, Camera superioară a Parlamentului", a spus democrat-liberalul în prima sa intervenţie în plen în calitate de preşedinte al Senatului.
El a menţionat că îi mulţumeşte lui Mircea Geoană pentru ce a făcut în fruntea Senatului, precizând că preferă să se uite doar la părţile pozitive din activitatea predecesorilor săi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.