Proiectul privind delegarea consiliilor locale de sectoare în problema câinilor fără stăpân, respins

Proiectul privind delegarea consiliilor locale de sectoare în problema câinilor fără stăpân, respins
Consilierii generali au respins, luni seară, proiectul privind împuternicirea consiliilor locale ale celor şase sectoare de a-şi înfiinţa structuri de specialitate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
Potrivit proiectului, în 45 de zile de la data intrării în vigoare a deciziei,consiliile locale ale sectoarelor ar fi trebuit să înfiinţeze structuri de specialitate pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Capitală.
Totodată, proiectul prevede înfiinţarea de adăposturi pentru câinii comunitari din Capitală, care vor fi administrate de Consiliile locale ale celor şase sectoare, prin structurile de specialitate înfiinţate în acest scop.
Prin acest proiect se urmăreşte sterilizarea tuturor animalelor abandonate din Capitală, retragerea de pe stradă a câinilor comunitari, evidenţa clară a acestora şi controlul lor epidemiologic, precum şi "asigurarea unui mediu de viaţă sănătos şi sigur în Capitală".
PDL Bucureşti l-a acuzat pe primarul Sorin Oprescu că taie 2,2 milioane de lei de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, împiedicând rezolvarea situaţiei câinilor fără stăpân din Capitală, iar, în schimb, cheltuieşte bani pentru ghivece, raţe, lebede sau ceasuri de aur.
Câinii vor fi ţinuţi în adăposturile înfiinţate de consilii timp de 30 de zile, cu excepţia celor revendicaţi de proprietari. În situaţia în care după expirarea termenului de cazare câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, aceştia pot fi păstraţi în adăposturi, returnaţi în teritoriu, eutanasiaţi sau se poate găsi o soluţie combinată, conform hotărârii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, după consultarea populaţiei din raza unităţii administrativ-teritoriale respective, se precizeză în actul normativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.