Vaccinarea Antigripală, oprită de Ministerul Sănătăţii. Care este motivul?

Vaccinarea Antigripală, oprită de Ministerul Sănătăţii. Care este motivul?
Vaccinarea antigripală a fost oprită pentru şapte-zece zile, din cauza unor suspiciuni privind calitatea vaccinului românesc, Ministerul Sănătăţii cerând Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Cantacuzino o informare privind acest produs.
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut, luni, de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la "conformitatea din punct de vedere al imunogenităţii vaccinului gripal sezonier".
"În acest context şi având în vedere evoluţia favorabilă a virozelor respiratorii şi gripei din ultimele săptămâni în România s-a convenit sistarea vaccinării antigripale sezoniere pe o perioadă de 7-10 zile, până la finalizarea tuturor analizelor", a informat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă remis agenţiei Mediafax.
Ministerul Sănătăţii a precizat că până în prezent nu au fost semnalate cazuri care să prezinte probleme de sănătate în urma vaccinării.
În 3 ianuarie, Ministerul Sănătăţii anunţa că şi în 2012 continuă Campania de vaccinare gratuită antigripală, în cadrul căreia au fost imunizate 479.589 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.