VIDEO | Unul fără permis, altul cu permis fals

Polițiștii rutieri din Târgu Lăpuș au oprit ieri pentru control pe DN 18B, pe strada Tineretului din oraș, un autoturism, condus de un tânăr de 20 ani din Lăpuș. Conducătorul auto a prezentat un permis de conducere care a ridicat suspiciuni în ceea ce privește autenticitatea. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unuiui autovehicul de către o persoană care nu are permis  și uz de fals.

O altă încălcare a regimului rutier a fost constatată noaptea trecută de către polițiștii din cadrul Secției 1 Groși, care au oprit la control o mașină în Coruia. În urma solicitării documentelor specifice, conducătorul auto a relatat că nu le are cu el. După verificări, polițiștii au stabilit că este vorba despre un bărbat de 43 ani din Săcălășeni care figurează cu permisul de conducere anulat.

Întrucât, conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul  Judeţean Baia Mare, unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.