Un polițist maramureșean s-a ales cu patalama pentru instruirea la volan a altor polițiști

Agentul şef adjunct Gavril Victor Lazăr, din cadrul Biroului Rutier Baia Mare, a obținut calitatea de instructor auto, după ce în perioada septembrie – octombrie a participat la un curs tip train-the-trainers, organizat la Centrul de Educaţie şi Pregătire a Poliţiei Maghiare din localitatea Nagyteteny. La acest curs au participat doar 10 polițiști români, polițistul maramureșean obținând cele mai bune rezultate la evaluarea finală. 

Polițiștii care au absolvit acest curs vor avea sarcina de a pregăti și alți polițiști în domeniul conducerii autovehiculelor în regim prioritar.

În perioada 25 noiembrie –27 noiembrie, la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr Câmpina” a avut loc prima sesiune de instruire pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova.

Gavril Victor Lazăr a fost trainer, o ipostază inedită dar provocatoare în cariera oricărui polițist, căreia i-a făcut față cu brio. “Una e să practici tehnicile de conducere învățate și alta e să prezinți în fața colegilor aspectele teoretice ale pregătirii. Sunt emoții inerente dar constructive, care oferă autenticitate prezentării, iar când feedbackul primit este unul pozitiv, te bucuri că ai contribuit și tu cu o părticică la profesionalizarea serviciului polițienesc”, declară agent şef adjunct de poliție Lazăr Victor.

În perioada următoare se vor organiza şi alte instruiri, la nivelul altor inspectorate de poliție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.