UN PAS ÎNAINTE: S-a aprobat Planul de mobilitate urbană

UN PAS ÎNAINTE: S-a aprobat Planul de mobilitate urbană
Planul de mobilitate urbană durabilă pentru municipiul Sighetu Marmatiei a fost aprobat de consilierii locali.  Documentul este conceput pentru a identifica problemele, dar și aspectele pozitive în ceea ce privește mobilitatea din oraș și își propune să vină cu soluții  prin care să fie îmbunătățite toate transporturile din oraș în următorii ani.
Planul de mobilitate urbană durabilă a fost realizat de o firmă din Hunedoara și a costat aproximativ 12.000 de lei.
„Planul de mobilitate urbană este un plan pe care toate localitățile din România trebuie să îl facă. În acest plan luăm în discuție tot ceea ce înseamnă trafic la nivelul unei localități, autobuze, microbuze, mașini, bicilete, pietoni. El este făcut în colaborare cu Universitatea <<Babeş-Bolyai>> din Cluj-Napoca. Prețul este de aproximativ 10-12 000 lei”, a precizat primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.
La realizarea acestui plan de mobilitate a contribuit și Poliția Locală prin monitorizarea intersecțiilor din oraș și întregistrarea categoriilor de vehicule care circulă pe raza municipiului.
„Poliția Locală timp de 3 săptămâni a monitorizat toate intersecțiile. Aveam niște formulare prin care pe categorii de vehicule le numărau și le înregistrau în așa fel încât în mod normal noi a trebuit să știm tot ceea ce a trebuit să știm, tot ce se întâmplă din acest punct de vedere. În ceea ce privește bicicletele am discutat cu ONG-urile care sunt organizate în executarea de ciclism, am încercat și am reușit în mare parte să obținem informații și prin ceea ce s-a transmis prin mediul online, respectiv prin rețelele de socializare. Am reușit să găsim inclusiv traseele pe care se mișcă oamenii pe jos”, a adăugat Horia Scubli.
Cât despre utilitatea Planului de mobilitate urbană durabilă a municipiului Sighetu Marmației, autoritățile locale spun că documentul este necesar pentru realizarea mai multor proiecte.
„În urma acestui program care este obligatoriu pentru mai multe proiecte pe care vrem să le facem de acum încolo inclusiv zona pietonală pe care o gândim în zona centrală. Putem să spunem că identificăm în acest moment direcțiile generale pe care se poate desfășura activitatea de circulație. Există o tendință de a încerca să le descărcăm pe cele 2 axe, una găsită în nordul orașului și una în sudul Sighetului, cea din urmă presupune anul viitor intervenții în reabilitarea străzii Rodnei’, a mai spus edilul local.

Autoritățile locale consideră că realizarea acestui plan de mobilitate este un început al activităților de îmbunătățire a traficului în Sighet. 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.