Un nou gel eficient contra petelor de roşeaţă, creat de savanţii americani

Un nou gel eficient contra petelor de roşeaţă, creat de savanţii americani
Un nou tip de gel eficient contra petelor de roşeaţă a fost creat de savanţii de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky, care au dorit să vină astfel în ajutorul persoanelor suferind de această afecţiune a pielii.
Noul gel conţine un medicament administrat de obicei contra glaucomului, o maladie care poate cauza orbire. Acel medicament determină constricţia vaselor sangvine, informează dailymail.co.uk..
Atunci când este administrat la nivelul ochiului, medicamentul produce o scădere a diametrului vaselor de sânge şi reduce presiunea care poate cauza probleme de vedere.
Oamenii de ştiinţă au adaptat formula acelui medicament şi au creat un gel care determină contractarea vaselor de sânge de la suprafaţa pielii, reducând astfel petele de roşeaţă.
Aproximativ 10% dintre adulţii din Marea Britanie suferă de această afecţiune, care este întâlnită de peste două ori mai des în rândul femeilor decât în rândul bărbaţilor.
Aceste bacterii au fost găsite în număr mare în cazul persoanelor cu pete de roşeaţă, însă nu s-a descoperit nicio dovadă a faptului că ele cauzează într-adevăr afecţiunea.
În cele din urmă, roşeaţa conduce la ieşirea celulelor inflamatorii din vasele de sânge şi trecerea lor în straturile pielii.
Aceste celule inflamatorii migrează apoi spre suprafaţa tegumentului, cauzând pete şi puncte inestetice.
Multe persoane care suferă de această afecţiune spun că boala lor este agravată de stres, vremea rece şi consumul de condimente şi de alcool.
Tratamentele actuale contra petelor de roşeaţă constau în creme şi geluri cu antibiotic, care ţin sub control infecţiile de la suprafaţa pielii.
La 12 ore după aplicare, cercetătorii au constatat o ameliorare evidentă a ţesutului tegumentar afectat de aceste pete, potrivit concluziilor studiului, publicate în British Journal of Dermatology.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.