Video|Un liceu din Sighet, prezentat ca exemplu de bune practici la o reuniune la care au fost și experți din UE

Ministerul Educației Naționale și Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic au organizat, în perioada 17-19 martie, la Alba Iulia, Reuniunea directorilor generali pentru învățământ profesional și tehnic. În cadrul acestei întâlniri un liceu din Sighetu Marmației a fost prezentat ca exemplu de bune practici.

În cadrul reuniunii au fost discutate viitorul educației și formării profesionale după anul 2020, respectiv rolul competențelor, abilităților, aptitudinilor, atitudinilor și al excelenței în dezvoltarea sistemelor de educație și formare profesională, în contextul unei dinamici sociale tot mai accentuate. În acest sens, a fost evidențiat rolul competențelor, cu accent pe competențele digitale, antreprenoriale, precum și modalitățile prin care se poate asigura dobândirea acestora.

Un alt punct pe agenda reuniunii l-a constituit inventarierea abordărilor privind dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor la nivelul furnizorilor de formare profesională inițială, obiectivul urmărit fiind generarea unui învățământ profesional și tehnic atractiv, competitiv și relevant pentru piața muncii, la nivel european și național.

De asemenea, au fost prezentate exemple de bune practici din România, făcând referire la activitatea Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației în materie de promovare a excelenței în învățământul profesional și tehnic.

La Reuniunea directorilor generali pentru învățământ profesional și tehnic au participat 86 de experți din statele membre UE, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai statelor candidate la aderarea la Uniunea Europeană, ai Fundației Europene de Formare și ai Centrului European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.