VIDEO | Un grup de inițiativă din Sighet a demarat campania ”Fii responsabil social !”

Un grup de inițiativă din Sighet a demarat campania ”Fii responsabil social !” Ideea acțiunii este de a solidariza cât mai mulți cetățeni pentru a se implica în rezolvarea unor cazuri sociale. Tot ce trebuie să faceți pentru a susține această idee este de a lua contact cu inițiatorii campaniei  și a face cunoscut un caz social sau o problemă care privește comunitatea locală.

Nu e prima campanie în care administratorul mai multor localuri din Sighet ia inițiativă, alături de un grup de prieteni, pentru a veni în sprijinul unor oameni aflați în necaz. Campanii sociale s-au demarat de obicei în preajma sărbătorilor pascale sau de Crăciun. De această dată, ideea campaniei ”Fii responsabil social”, este pe termen nedeterminat.

”Lumea știe că noi am făcut în fiecare an, în limita posibilităților evenimente de caritate. Am început cu strângere de haine, cu donații. Sighetenii au fost foarte receptivi, am reușit astfel să ajutăm mai multe familii nevoiașe, cu sprijinul unor organizații caritabile, care ne-au furnizat liste cu familii vulnerabile și astfel i-am putut ajuta. De Crăciunul trecut, pentru că era febra campaniilor de într-ajutorare, ne-am gândit să facem ceva cu impact mai mare. Am inițiat această campanie, pe termen nedeterminat. Vrem să ținem mult și bine de acum încolo, această inițiativă”, explică Silviu Lică, coorodnatorul aceastei campanii.

Prin îndemnul de a fii responsabil social, organizatorii campaniei își propun să pună laolaltă cererea cu nevoia, dar și să implice activ cetățenii în problemele care privesc comunitatea locală.

”Fac pe această cale un apel la toți factorii implicați, la organizații, la oameni care cunosc cazuri sociale. Una din tendințele campaniei e și de informare și educare.  Vom încerca să punem la dispoziția celor care doresc să ne contacteze, în cafenelele noastre și pe pagina noastră de facebook, frânturi din diferite domenii legislative,  pentru a afla cum se pot adresa unei instituții. E vorba de informații utile pentru cetățeni, astfel încât aceștia să fie cât mai informați și mai bine instruiți în ceea ce privește cunoașterea drepturilor. Ideea e să eficientizăm acest flux de ajutorare a semenilor, să participe cât mai mulți cetățeni din comunitate la această campanie de solidarizare, care până la urmă, ne face mai conștienți de necazurile celor din jur și ne ajută să găsim mai repede o soluție.Suntem conștienți că ajutorul nu este doar material, financiar și nu doar la Crăciun și la Paște. Ajutor poate însemna foarte multă logistică, adică să pui în mișcare, cât mai eficient instituții, oameni”, afirmă Silviu Lică.

Grupul de inițiativă încearcă să asigure o informare cât mai eficientă, cine dorește să se alăture aceastei campanii, poate să scrie organizatorilor pe adresele de email suport@thecoffefactory.ro sau info@thecoffefactory.ro .  În limita posibilităților, cetățenii care vor apela la acest grup de inițiativă, vor fi direcționați spre factorii respoansabili pentru soluționarea problemelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.