Un exemplu pentru cum ar trebui să fie cei care aruncă gunoaie pe unde apucă

Elevii de la școlile din Sighetu Marmației au făcut astăzi curățenie în oraș. În cadrul unei campanii de igienizare organizată de Primăria Sighet în parteneriat cu instituțiile de învățămnt, școlarii au strâns ceea ce persoanele certate cu simțul civic au aruncat în parcuri, pe marginea drumului sau pe malurile râurilor.

Încă de dimineață elevii sigheteni echipați cu mănuși și saci menajeri au ieșit la trebăluit. Au strâns zeci de saci cu gunoaie.

”Am participat la o acțiune de ecologizare, de salubrizare organizată de firma de salubrizare în parteneriat cu primăria și școlile din oraș. Am fost repartizați pe două străzi, strada Dobrogeanu Gherea și Balc Vodă. Copiii au fost foarte implicați. Au primit un instructaj, au fost echipați corespunzător, societatea de salubrizare ne-a dotat cu mănuși și saci menajeri. Nu este prima dată când facem această acțiune, în fiecare an în săptămâna Școala Altfel organizăm astfel de activități pentru că elevilor le place și sperăm să fie un exemplu pentru adulți. Copiii se implică, sperăm să se implice și adulții”, a spus Cristina Chiș, profesor de engleză Școala Gimnazială George Coșbuc.

Întrucât această acțiune s-a desfășurat în timpul orelor de curs, viceprimarul municipiului Sighetu Marmației, Ildiko Bereș, i-a informat pe directorii unităților de învățământ implicate în campanie că s-a discutat cu reprezentanții Inspectoratului Școlar și modul de recuperare a orelor pierdute va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și de cadrele didactice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.