VIDEO | Să o ajutăm pe Maria, femeia căreia i-a murit fiul într-un incendiu și a rămas și fără un acoperiș deasupra capului

După ce site-ul de știri maramedia.ro, TV Sighet ;i Sighet FM au prezentat cazul Mariei Șofineț, femeia căreia i-a murit fiul în urma unui incendiu izbucnit în casa în care aceștia locuiau și care mărturisea că nu are bani să îl înmormânteze, mai mulți sigheteni, precum și reprezentanți ai bisericilor din oraș și din Bârsana s-au oferit să o ajute.

Astăzi, bărbatul care a murit în incendiu a fost înmormântat, toate cheltuielile fiind suportate de biserică.

”Am aflat din presă de acest caz deosebit care ne-a întristat pe toți, a aflat și Preasfințitul Iustin, episcopul nostru de la Baia Mare, și sigur că ne-a contactat să rezolvăm problema și astfel Parohia Sfântul Iosif Mărturisitorul, prin părintele paroh Cosmin, oferă gratuit locul în cimitir, cum se face de obicei în cazuri sociale și la alte cimitire, părintele de la Bârsana, Marcel Oprișan, a oferit sicriul, crucea, cele necesare pentru înmormântare în colaborare cu mine, am stat de vorbă și ne angajăm pentru mama celui care a căzut victimă acestui incendiu să contribuim și noi la aflarea unei locuințe pentru că acolo unde a fost incendiul nu era proprietatea dânșilor. Biserica, ca întotdeauna, s-a angajat să ajute și să fie alături de cei încercați că așa este bine”, a declarat protopopul ortodox din Sighetu Marmației, Vasile Aurel Pop.

Maria Șofineț a rămas pe drumuri în urma acestei tragedii și a mărturisit că doarme pe la vecini și cunoștințe. Sigheteanca are în continuare nevoie de sprijin. Postul TV Sighet a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a găsi o locuință pentru femeia rămasă fără un acoperiș deasupra capului.

”Am rămas pe drumuri, stau pe unde cum pot. Nu am casă, nu am masă, nu am nimic al meu”, a mărturisit Maria Șofineț.

Pentru cei care doresc să o ajute pe Maria Șofineț, TV Sighet a amplasat două urne pentru donații la farmaciile Unica din Sighetu Marmației, de lângă piața agroalimentară și vizavi de Spitalul Municipal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.