Un elicopter al NATO s-a prăbuşit în estul Afganistanului

Un elicopter al NATO s-a prăbuşit în estul Afganistanului

Un elicopter al Forţei NATO în Afganistan (ISAF) s-a prăbuşit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în provincia centrală Wardak, a anunţat un purtător de cuvânt al autorităţilor provinciale, afirmând că prăbuşirea s-a soldat cu victime.
Purtătorul de cuvânt al autorităţilor din Wardak, Shahidullah Shahid, nu a putut furniza detalii despre cauzele prăbuşirii. NATO a confirmat că unul dintre elicopterele sale s-a prăbuşit fără a oferi un bilanţ.
"Forţele comune (afgane şi ale coaliţiei) efectuau o operaţiune împotriva talibanilor în districtul Sayd Abad, noaptea trecută, un elicopter al coaliţiei (…) s-a prăbuşit", a declarat Shahid.
"Nu ştim dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza unui tir al insurgenţilor sau nu, dar prăbuşirea a cauzat pierderi în rândul forţelor străine", a continuat el.
"Un elicopter al NATO s-a prăbuşit în estul Afganistanului astăzi (sâmbătă) şi operaţiunile de recuperare (a epavei) sunt în curs", a precizat la rândul său ISAF, într-un comunicat, fără a menţiona naţionalitatea şi tipul elicopterului, nici localizarea exactă a prăbuşirii.
"ISAF anchetează în continuare circumstanţele accidentului, informaţiile evocă activităţi inamice în zonă" în momentul prăbuşirii, a adăugat NATO.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.