Un deţinut din Penitenciarul Baia Mare a evadat în aceasta dimineaţă

Un deţinut din Penitenciarul Baia Mare a evadat în aceasta dimineaţă

Un detinut din Penitenciarul Baia Mare care muncea intr-un punct de lucru de la Manastirea Habra langa localitatea Grosi, a evadat astazi dimineata, 5 iulie. Oamenii legii au instituit filtre pe drumurile din jurul Baii Mari, dar si la iesire din Sighet pentru a-l prinde pe puscarias, care este condamnat la un an si trei luni inchisoare pentru furt. 
 
 Din primele informatii, barbatul a fugit astazi dimineata, din punctul de lucru de la Grosi. Detinutul muncea la o poarta de intrare, potrivit maicii Serafima de la Manastirea Habra, si a evadat in jurul orei 10.35 dimineata. Numele detinutului evadat este Lucian Ioan Andreica. Calugaritele de la Manastirea Habra au povestit ca la punctul de lucru se aflau 15 detinuti, supravegheati de doi gardieni. Incidentul s-a petrecut in timp ce puscariasii luau masa. Maicutele au relatat ca tanarul a profitat de o clipa de neatentie a unuia dintre gardieni care s-a deplasat pret de un minut de la masa, insa la mica distanta de locul unde mancau persoanele private de libertate. Andreica Lucian Ioan, in varsta de 24 ani, executa o pedeapsa privativa de libertate in regim semideschis. El a fost inchis in Penitenciarul Baia Mare in data de 26 octombrie 2010, avand o condamnare de 3 ani pentru infractiunea de complicitate la furt calificat si urma sa fie propus pentru liberarea conditionata, in data de 1 iulie 2012. Este nascut in Zalau, la 1 mai 1987. La data condamnarii nu avea antecedente penale. Barbatul are o inaltimea: 182 cm, constitutie atletica, ochi caprui, fata ovala. Ca semne particulare are o cicatrice in zona barbiei.
 Dupa evadarea detinutului, conducerea Penitenciarului Baia Mare a alarmat unitatea si a creat grupe operative de urmarire. De asemenea, a fost anuntata Politia Municipiului Baia Mare, Jandarmeria si judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Baia Mare si Inspectoratul Politiei de Frontiera, dupa cum a mai precizat Crina Suciu.
Politistii maramureseni au instituit filtre pe toate drumurile din judet, inclusiv in zona Maramuresului Istoric.  Doua echipaje de politie au verificat toti soferii aflati in trafic in zona Giulesti, Vadu Izei si Cornu Dealului.
Purtătorul de cuvânt al penitenciarului a mai spus ca a fost constituita o comisie care va cerceta imprejurarile in care s-a produs evenimentul.
Tanarul in varsta de 24 de ani risca acum o pedeapsa mai mare, intre 6 luni si 2 ani de inchisoare. Persoanele care detin informatii cu privire la persoana privata de libertate sunt rugate sa contacteze Penitenciarul Baia Mare la numerele de telefon 0262/214230 sau 0745324571 sau sa anunte cel mai apropiat echipaj de politie.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.