Un cip implantat lângă stomac îi va ajuta pe obezi să slăbească

Un cip implantat lângă stomac îi va ajuta pe obezi să slăbească

Un implant special a fost inventat de oameni de ştiinţă americani pentru persoanele care şi-au pierdut speranţa că vor putea slăbi. Cipul-implant le este inserat pacienţilor în zona abdominală, lângă stomac, trimiţându-le acestora semnale eronate privind senzaţia de saţietate, notează cotidianul rus Komsomolskaia Pravda.
Cipul este fixat în cavitatea abdominală printr-o mică incizie, fiind amplasat lângă stomac şi legat cu ajutorul a doi electrozi de peretele acestui organ. Primul electrod determină momentul în care omul începe să mănânce şi, la rândul său, transmite un semnal celui de-al doilea electrod. Acesta din urmă stimulează receptorii nervilor situaţi în exterior, imitând în acest fel o întindere treptată a stomacului, care are loc de obicei pe măsura alimentării acestuia cu mâncare. Datorită acestui fapt, ‘semnal de saţietate’ ajunge la creier mai devreme decât umplerea propriu-zisă a stomacului.
Studiul realizat de oamenii de ştiinţă californieni a relevat că 65% dintre pacienţii supraponderali care au luat parte la experiment au pierdut 22% din masa lor corporală într-un singur an. Cipul este deja utilizat pe teritoriul Europei, însă procedura de implant costă destul de mult: 21.000 de dolari.
În Rusia, la metode de intervenţie chirurgicală în caz de obezitate se apelează doar în situaţii extreme, când nicio altă metodă de slăbit nu dă rezultate. Promovând diverse ‘metode rapide’ de slăbit, oamenii de ştiinţă le pot face bolnavilor un adevărat deserviciu: la orice intervenţie chirurgicală sunt posibile complicaţii mult mai grave decât obezitatea însăşi. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.