Baia Mare: Vernisaj de pictura la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare

Baia Mare: Vernisaj de pictura la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare

Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" gazduieste astazi, 22 iunie a.c., cu incepere de la ora 13:00, in Salonul Artelor, vernisajul expozitiei "Petale si flori", realizata de Nicolae Pop. Expozitia poate fi vizitata pana in 30 iunie.

"Rosu caramiziu a devenit culoarea emblematica a tablourilor lui Nicu Pop, fie ele peisaje, naturi statice sau numai flori. E o culoare ce refuza ingalbenirea, paloarea vestejirii sau brunul intunecat al descompunerii, fortand trecerea direct in mineral ca o vietate patrunsa cu miscare cu tot in rasinile chihlimbarului. Chiar si verdele frunzelor este mineral. O discreta prezenta folclorica dezvaluie originea unei structuri spirituale constituita in substantialitatea traditiei. E ca un mod de a-si indrepta decis existenta spre consistenta mineralului care se infatiseaza lumii. Fermitatea formelor ramane sa semnifice trecerea fiintei dintr-o treapta a timpului in alta, preocupata de demnitatea infatisarii", spune Alexandru Zotta despre tablourile cu flori ale artistului plastic Nicolae Pop

Nicolae Pop s-a nascut in 1938 in comuna Cicarlau. Are pana in prezent 15 expozitii personale, 4 nationale si 7 expozitii internationale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.