VIDEO | Un cetățean din Coștiui, mulțumit că drumul de acces spre casă, a fost pietruit

Un cetățean ce locuiește în Coștiui simte nevoia să-și exprime public recunoștința pentru că administrația publică locală din  Rona de Sus, a reabilitat drumul din fața casei sale, cu două mașini de pietriș. Asta în condițiile în care a făcut o sesizare la primărie, pentru că drumrul, din cauza ploilor, era aproape impracticabil.

Gheorghe Pârău e moldovean basarabean, stabilit de mulți ani în România. De ceva vreme locuiește într-o căsuță de vacanță, pe strada Principală din Coștiui. Drumul din fața casei se află alături de fosta cale ferată, pe unde se transporta sarea de la cariera din localitate. Drumul a fost lăsat în paragină, de mult timp. Ploile bălteau în zonă, iar ciculația cu mașina, era o adevărată aventură.  De când a depus o sesizare în scris la primăria din Rona de Sus, condițiile de trafic au fost îmbunătățite.

”Drumul a fost practic, inaccesibil. După ploi, era un dezastru. Îți trebuia multă răbdare să treci pe acolo cu mașina. Nu o dată a fost nevoie ca vecinii să mă tragă afară din noroi, cu ceva. Acuma sunt foarte mulțumit că l-au îndreptat cât de cât. A fost adus la o condiție, bunișoară”, spune moldoveanul.

Drumul nu a fost asfaltat, dar s-au pus două mașini de pietriș.

”Mai avem multă mămăligă de mâncat, până se va asfalta, dar s-a pus piteriș. Dacă s-ar mai face și un șănțuleț acolo, că este o râpă acolo, care vine adin pădure, drumul e sub pădure, ca să nu ducă drumul, că altfel l-a spăla apa drumul și l-a duce pe râpă”, spune Ghorghe Pârău.

DCIM104GOPRO

Intervenția s-a făcut și ca urmare a unei sesizări depuse de Gheorghe Pârău, cerere ce a fost semnată de mulți dintre vecinii săi.

Când o vecină s-a plâns o dată că o mare băltoacă de apă mergea mereu le ea în grădină și-i îneacă fântăna, m-am și dus a doua zi la primărie. Am vorbit acolo cu viceprimarul și am făcut o cerere înregistrată. După câteva zile, am aflat că au semnat acea cerere vreo 90 de vecini”, povestește omul.

Gheorghe Pârău consideră că oamenii ar trebui să știe să fie și recunoscători atunci când se întâmplă lucruri bune, nu doar să critice lucrurile nefăcute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.